آموزشی, معرفی

آدرنالین چیست و چه نقشی در بدن دارد؟

آدرنالین چیست

آدرنالین (اپی نفرین) هورمونی است که غدد فوق کلیوی شما از طریق جریان خون شما ارسال می‌کنند. هنگامی که به طور ناگهانی می‌ترسید یا استرس دارید، آدرنالین به سرعت وارد بدن شما می‌شود. ترشح آدرنالین در بدن بسیار سریع اتفاق می‌افتد. احتمالاً نام «جنگ یا گریز» را شنیده‌اید. آدرنالین چیزی است که بدن شما را برای مبارزه یا فرار از خطر آماده می‌کند. در ادامه این مقاله از سایت سینرژی، سؤال آدرنالین چیست را پاسخ داده و نقش آدرنالین در بدن را بررسی می‌کنیم.

آدرنالین چه نقشی در بدن دارد؟

آدرنالین در غدد فوق کلیوی تولید می‌شود که در مواقع استرس یا خطر، آدرنالین را در بدن ترشح می‌کند. ترشح آدرنالین بدن شما را برای رویارویی با یک موقعیت استرس زا “جنگ یا گریز” آماده می‌کند.

آیا بیماری‌های مرتبط با آدرنالین وجود دارد؟

اگر غدد فوق کلیوی شما بیش از حد آدرنالین (اپی نفرین) یا نوراپی نفرین تولید کنند، می‌تواند باعث افزایش فشار خون ناشی از فئوکروموسیتوم شود. تومور تشکیل شده در پی افزایش آدرنالین را می‌توان در جراحی حذف کرد. البته باید به یاد داشته باشید که فقط به این دلیل که فشار خون بالا دارید، به این معنی نیست که تومور دارید. شناسایی بیماری‌های مرتبط با آدرنالین، از طریق آزمایش و تصویربرداری مشخص می‌شود.

علائم فئوکروموسیتوم چیست؟

علائم فئوکروموسیتوم عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • سردردهای بد
  • سبکی سر هنگام ایستادن
  • عرق کردن زیاد
  • نبض سریع

توجه داشته باشید که وجود یک یا دو نشانه، به معنای ترشح بیش از حد آدرنالین نیست. تشخیص فئوکروموسیتوم از طریق آزمایش‌ها امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: هورمون عشق یا اکسی توسین چیست و چه نقشی در بدن به جای می‌گذارد؟

آدرنالین در واکنش به یک موقعیت خطرناک، به بدن شما کمک می‌کند

آیا آدرنالین می‌تواند به بدن من آسیب برساند؟

آدرنالین در واکنش به یک موقعیت خطرناک، به بدن شما کمک می‌کند. اما مواقعی وجود دارد که ترشح آدرنالین برای بدن شما مفید نیست. به عنوان نمونه: نیکوتین باعث ترشح آدرنالین در بدن می‌شود. ترشح آدرنالین بر اثر مصرف مواد مخدر، باعث بالارفتن ضربان قلب شده و فشار خون را افزایش می‌دهد. همچنین وقتی اضطراب باعث حملات پانیک می‌شود، بدن شما آدرنالین ترشح می‌کند زیرا فکر می‌کند در خطر هستید. این حملات هر بار بدن شما را تحت استرس قرار داده و باعث می‌شود قلب شما سخت‌تر کار کند.

چگونه آدرنالین را کنترل کنم؟

اگر ترشح آدرنالین به دلیل ترس، اضطراب یا حملات پانیک باشد، بهتر است راهی برای کنترل آن پیدا کنید. برای رسیدن به آرامش در این مواقع، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • تنفس عمیق
  • در طبیعت پیاده روی کنید
  • به یک برنامه مدیتیشن یا موسیقی آرام بخش گوش دهید
  • با یک دوست یا خویشاوند صحبت کنید

اگر روش‌های ذکر شده در بالا به آارمش شما کمک نکرد، توصیه می‌کنیم که برای مدیریت اضطراب و کاهش خطر حملات پانیک با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

علائم هجوم آدرنالین چیست؟

هنگامی که آدرنالین در جریان خون شما ترشح می‌شود علائم زیر را خواهید داشت:

  • قلبت تندتر میزنه
  • تندتر نفس میکشی
  • هضم غذا کند می‌شود. بنابراین سایر ماهیچه‌ها می‌توانند از خونی که برای اندام‌های گوارشی است استفاده کنند.
  • دچار کم خوابی می‌شوید

توجه داشته باشید که ترشح آدرنالین همیشه مضر نیست. در برخی از موارد ازم است که بدن احساس خطر را درک کرده و به سرعت واکنش نشان دهد. در این مواقع ترشح آدرنالین ضروری و مهم است.

بیشتر بدانید: راز لذت بردن از زندگی چیست و مردم چگونه از زندگی لذت می برند؟

فعالیت‌هایی که باعث افزایش آدرنالین می‌شود

چه نوع فعالیت‌هایی باعث افزایش آدرنالین می‌شود؟

فعالیت‌های خطرناک و ماجراجویی و ورزش‌های شدید مانند موارد زیر می‌توانند باعث افزایش آدرنالین شوند:

  • صخره نوردی
  • اسنوبورد
  • آستر زیپ
  • پایه پریدن

شما همچنین می‌توانید از طریق موارد زیر به هجوم ناخواسته آدرنالین دچار شوید:

  • حمله پانیک
  • تصادف رانندگی
  • یک تجربه ترسناک
  • آناتومی

شما دو غده آدرنال فوق کلیوی می توانند هورمون آدرنالین را بسازند و در مواقع ضروری آن را به جریان خون  بفرستند.

آیا درمانی برای اختلالات آدرنالین وجود دارد؟

درمان اصلی برای رفع اختلال آدرنال، شامل بهبود علت زمینه‌ای است. اکثریت قریب به اتفاق مشکلات مربوط به آدرنالین ناشی از استرس است. برای بهبود اختلالات آدرنالین، روش‌های کاهش ضربان قلب و فشار خون به کار برده می‌شود. البته کنترل و مدیریت استرس کار راحتی نیست، بخصوص زمانی که شرایط زندگی چالش برانگیز باشد. اما در حالت کلی درمان‌های بسیار مؤثری برای ایجاد حالت آرامش در بدن وجود دارد.

چه داروهایی در کاهش آدرنالین موثر هستند؟

یکی از داروهای مفید در زمینه کاهش آدرنالین، مسدودوکننده‌های بتا است. مسدود کننده‌های بتا با جلوگیری از تماس آدرنالین با گیرنده‌های بتا قلب، به کاهش علائم استرس کمک می‌کنند. این روش از احساس تپش قلب و افزایش ضربان قلب، جلوگیری می‌کند. مسدودکننده‌های بتا همچنین می‌توانند رگ‌های خونی شما را شل کنند، فشار خون را کاهش دهند و آن را به درمان ویژه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و سایر مشکلات قلبی عروقی تبدیل نمایند.

بنزودیازپین‌ها یکی دیگر از داروهای کوتاه مدت سریع الاثر هستند. داروهای بنزودیازپین‌ها روی انتقال دهنده‌های عصبی کار می‌کنند تا ماهیچه‌های شما را آرام کنند. این دسته از داروها بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی مانند اختلال هراس، اختلال اضطراب فراگیر و اختلال اضطراب اجتماعی استفاده می‌شوند. مصرف مسدودکننده‌های بتا در زمان پیش‌بینی یک تجربه استرس‌زا می‌تواند مفید باشد اما بنزودیازپین‌ها را می‌توان در اوج اضطراب یا حمله پانیک مصرف کرد.

تغییرات در سبک زندگی و کنترل ادرنالین را با مجموعه سینرژی تجربه کنید!

در پاسخ به سؤال «آدرنالین چیست» باید بگوییم که آدرنالین، هورمونی است که از غدد فوق کلیوی تولید شده و بدن را در مواقع خطر برای واکنش سریع آماده می‌کند. با ترشح آدرنالین ضربان قلب بالا رفته و تنفس سخت می‌شود.  این علائم  هنگام بروز خطر طبیعی است، اما اگر به دفعات زیاد  ترشح آدرنالین صورت گیرد باید به پزشک خود اطلاع دهید.

یکی از بهترین راهکارها برای کاهش سطح آدرنالین، کنترل و مدیریت استرس است. استرس را می‌توان با تغییر سبک زندگی مدیریت کرد. با آموزش مهارت‌های زندگی و ارتقا توانایی حل مسئله می‌توانید سطح استرس را کاهش دهید. در همین راستا می‌توانید با مجموعه سینرژی همراه شوید.

مجموعه سینرژی با مدیریت مهندس حسین قریب گرگانی با استفاده از سه ابزار تلفیقی کوچینگ، منتورینگ و ذهن آگاهی به ارائه خدمات مشاوره‌ای آموزشی می‌پردازد. استراتژی و هدف مجموعه سینرژی، آگاه‌سازی جمعی و تولید محتوایی درست و استاندارد در زمینه توسعه فردی و سبک زندگی عموم مردم جامعه است. شما می‌توانید از خدمات آموزشی سینرژی در جهت توسعه زندگی و کسب و کار خود استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره آنلاین و حضوری و ثبت نام در دوره‌های باشگاه و مدرسه سینرژی از طریق راه‌های ارتباطی زیر با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید:

  • شماره تلفن: 09909777798
  • ارسال پیام به تلگرام 09909777798 با آی دی @Synergyscchool
  • پیج اینستاگرام سینرژی با آدرس: @30nergy.school
  • گروه تلگرامی باشگاه سینرژی با آدرس:club

تیم پشتیبانی مجموعه سینرژی از ساعت 8 صبح تا 5 بعداز ظهر پاسخگوی شما کاربران هستند.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه آدرنالین

آدرنالین با بدن چه می‌کند؟

آدرنالین باعث می‌شود ضربان قلب شما سریع‌تر شود. همچنین رگ‌ها خون بیشتری به مغز و ماهیچه‌ها بفرستند. در نتیجه فشار خون بدن افزایش یافته و مغز هوشیارتر می‌شود. در نتیجه سطح قند خون بدن افزایش یافته، مردمک‌های چشم بزرگ‌تر شده و بدن عرق می‌کند.

چه احساسی شبیه آدرنالین است؟

هجوم آدرنالین می‌تواند مانند اضطراب، عصبی بودن یا هیجان خالص باشد، زیرا بدن و ذهن شما در این مواقع برای یک رویداد آماده می‌شوند. فعالیت‌های خاصی مانند چتربازی و بانجی جامپینگ باعث افزایش آدرنالین در بدن می‌شوند.

آدرنالین چه هنگام نقش دارویی دارد؟

آدرنالین (اپی نفرین) متعلق به گروهی از داروهای مورد استفاده برای درمان شوک جدی ناشی از یک واکنش آلرژیک شدید یا فروپاشی است. همچنین ممکن است برای راه اندازی مجدد قلب شما در صورت توقف استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *