سوالی دارید؟
9777798
0990

وبلاگ

آموزش عزت نفس؛ آنچه زندگی‌تان را متحول می‌کند!

آموزش عزت نفس

آموزش عزت نفس می‌تواند زندگی کودکان و بزرگسالان را متحول کند. عزت نفس نگرشی در مورد مهارت‌ها و توانایی‌های شما است. شما می‌توانید به خودتان اعتماد پیدا کنید و قابلیت‌هایتان را در زندگی گسترش دهید. در این حال، نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی می‌شناسید و دیدگاه مثبتی نسبت به خود دارید. کمبود عزت نفس اشکال مختلفی دارد و یادگیری چگونگی ایجاد عزت نفس یک پروژه مداوم برای اکثر ما است. در این مقاله از سایت 30nergy چند نکته وجود دارد که می‌توانید از آنها برای یادگیری نحوه ایجاد عزت نفس استفاده کنید.

عزت نفس به چه معنا است؟

همه می‌خواهند عزت نفس بالایی داشته باشند، اما این یک مفهوم بسیار پیچیده است. عزت نفس با تصورات شما در مورد خودتان ارتباط دارد. کسانی که عزت نفس پایینی دارند اغلب دیدگاه منفی‌تری نسبت به خود و توانایی‌هایشان دارند. برخی رویدادها در زندگی نیز می‌توانند باعث افت عزت نفس شما شوند.

عزت نفس بیشتر در مورد اعتماد به توانایی شما برای انجام موفقیت‌آمیز کاری مرتبط است. به طور خلاصه، عزت نفس تماماً به این معنا است که احساس شایستگی کنید و نظر کثبتی نسبت به خودتان داشته باشید. این حس بر تمام جزئیات زندگی شما اثرگذار خواهد بود.

آموزش عزت نفس بیشتر و زندگی بهتر

سطح عزت نفس شما به میزان احساس ارزشمندی شما بستگی دارد. عزت نفس پایین می‌تواند شما را از لذت بردن از زندگی باز دارد. همچنین می‌تواند شما را از معاشرت و حفظ روابط دوستانه باز دارد. عزت نفس یکی از آن ویژگی‌های ذاتی است که در طول زمان به کندی رشد می‌کند. کسانی که عزت نفس پایینی دارند ممکن است مهارت‌های اجتماعی خاص یا قطعیت نداشته باشند یا حتی با شانه‌های افتاده راه بروند. زبان بدن، گاهی اوقات می‌تواند نشان دهنده میزان عزت نفس واقعی یک فرد باشد.

کسانی که با لبخندی بزرگ و رفتاری متواضعانه و با عزت نفس وارد اتاقی می‌شوند، نشانه‌های عزت نفس را از خود ساطع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: عزت نفس، ستونی برای سلامت شخصیت

داشتن عزت نفس

تمرین اولیه داشتن عزت نفس

برای تمرین اولیه آموزش عزت نفس این نکات را به خاطر داشته باشید:

  1. فهرستی از دستاوردهای خود و چیزهایی در زندگی خود که به آنها افتخار می‌کنید تهیه کنید.
  2. نقاط قوت و استعدادهای شخصی خود را بشناسید و اغلب آن‌ها را به خود یادآوری کنید.
  3. اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید.
  4. خودگویی مثبت را تمرین کنید.
  5. برای سرگرمی‌های خود وقت بگذارید و چیزهای جدیدی را امتحان کنید تا بفهمید به چه چیزی علاقه دارید.
  6. با یک مشاور یا متخصص سلامت روان صحبت کنید تا راهبردهای خود مدیریتی را بیاموزید که می‌تواند به ایجاد اعتماد و عزت نفس کمک کند.

در مراحل آموزش عزت نفس، پایداری، دوام، یافتن اهداف، تمرین مهارت‌ها و همراهی یک متخصص بسیار مهم است.

بیشتر بدانید: تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس؛ آیا یکی بر دیگری برتری دارد؟

به چه کسی فرد دارای عزت نفس می‌گوییم؟

یک فرد با  عزت نفس دارای ویژگی‌های زیر است:

  1. کاری را انجام می‌دهد که فکر می‌کند درست است، حتی اگر مورد پسند نباشد
  2. حاضر است ریسک کند
  3. اشتباهات خود را می‌پذیرد و از آن‌ها درس می‌گیرد
  4. می‌تواند یک تعریف و تمجید را بپذیرد
  5. خوشبین است

داشتن اعتماد و عزت نفس به عوامل بسیار نیازمند است. در این زمینه می‌توانید مقاله هرم مازلو را مطالعه کنید و پیش زمینه های عزت نفس را بدانید.

بهترین روش درمانی برای ایجاد عزت نفس کدام است؟

ایجاد عزت نفس معمولاً به نحوه تفکر ما در مورد خود اشاره دارد. کسانی که سطح عزت نفس پایینی دارند اغلب درگیر انتقاد بیش از حد از خود می‌شوند. این  موضوع می تواند به سایر اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب منجر شود. روش‌های درمانی مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT) می‌تواند راهکاری موثر برای برخی باشد. CBT یک درمان مختصر و متمرکز بر مشکل است که مشکلاتی را که در لحظه حال رخ می‌دهند، هدف قرار می‌دهد. CBT یکی از روش‌های درمانی است که در مورد کمک به ایجاد عزت نفس شناخته شده است.

نشانه‌ها و علائم کمبود عزت نفس

کمک به عزت نفس البته مسائل زیادی با عزت نفس مرتبط است. کسانی که عزت نفس پایینی دارند اغلب خود را شکست خورده می‌بینند و همچنین ممکن است احساس غمگینی، عصبانیت یا بی‌ارزشی کنند. به گفته وبر (2019) عزت نفس پایین می‌تواند بر همه چیز در زندگی شما تأثیر بگذارد. در ادامه برخی از نشانه کمبود عزت نفس را بیان می‌کنیم.

علائم کمبود عزت نفس

احساس تنفر از خود؛ از علائم کمبود عزت نفس

کسانی که از خود متنفرند اغلب نسبت به شخصیت خود احساس خشم یا ناامیدی می‌کنند. نفرت از خود به این معنی است که شما در بخشیدن خود حتی برای کوچک‌ترین چیزها مشکل دارید. برای ساکت کردن منتقد درونی، باید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید. شما همچنین باید بخشش را تمرین کنید و آن باورهای منفی خود را به چالش بکشید.

وسواس ایده‌آل بودن

وسواس داشتن برای کامل بودن نیز می‌تواند عزت نفس را از شما سلب کند. برای کسانی که به طور مداوم سعی می‌کنند کامل باشند، بسیار مهم است که انتظارات واقع بینانه داشته باشند. همچنین لازم است تشخیص دهند که شکست چیزی است که گاهی اتفاق می‌افتد.

تنفر از بدن؛ سومین نشانه برای درک اهمیت آموزش عزت نفس

تنفر از بدن یکی دیگر از نشانه‌های رایج عزت نفس پایین است. کسانی که از بدن خود متنفرند مدام خود را با دیگران مقایسه می‌کنند و تصویر بدنی منفی دارند. این امر حتی می‌تواند فرد را از داشتن یک سبک زندگی سالم باز دارد. برای مبارزه با این حس، بسیار مهم است که مقایسه را متوقف کنید و متوجه شوید که شما و بدنتان منحصر به فرد هستید.

احساس حساسیت بیش از حد؛ از نشانه های رایج عزت نفس پایین

احساس حساسیت بیش از حد یکی دیگر از نشانه‌های رایج عزت نفس پایین است. یادگیری حساسیت زدایی برای کسی که این را تجربه می‌کند ضروری است. با ایستادگی برای خود و فعال بودن، می‌توان این تمایل را آرام کرد.

حساس اضطراب و ترس

احساس اضطراب و ترس یا احساس عصبانیت دائمی از دیگر ویژگی‌های رایج عزت نفس پایین است. به چالش کشیدن اضطراب و ترس‌های خود با حقایق می‌تواند به مبارزه با آن کمک کند. سعی کنید هرم ترس را با قرار دادن بزرگترین ترس یا اضطراب در بالا و کوچک‌ترین ترس در پایین ترسیم کنید. همانطور که این هرم را بررسی می‌کنید، می توانید راه خود را برای کاهش آن طی کنید.

خوشایند مردم بودن

خوشایند مردم بودن قطعا برای داشتن عزت نفس بالا نیز مفید نیست. یادگیری نحوه نه گفتن و صرف زمان برای درک اینکه مردم شما را دوست دارند می‌تواند به غلبه بر این تمایل کمک کند. همچنین مهم است که محدودیت‌هایی را تعیین کنید تا دیگران از آن‌ها سوء استفاده نکنند.

مراحل آموزش عزت نفس را همراه با متخصصان سینرژی بگذرانید!

در این مقاله عزت نفس را تعریف کرده و راهکارهای آموزش عزت نفس را بیان کردیم. همچنین نشانه‌های کمبود عزت نفس را بررسی کرده و راهکارهایی برای رفع آن‌ها بیان داشتیم. به منظور یادگیری مهارت‌های عزت نفس، می‌توانید همراهی یک کوچ را در کنار خود داشته باشید. کوچ و همراه با دانش و تخصص خود، شما را برای طی مسیر پر پیچ و خم افزایش اعتماد و عزت به نفس همراهی می‌کند. در همین راستا می‌توانید با مجموعه سینرژی ارتباط بگیرید.

مجموعه سینرژی با مدیریت مهندس حسین قریب گرکانی با استفاده از سه ابزار تلفیقی کوچینگ، منتورینگ و ذهن آگاهی به ارائه خدمات مشاوره‌ای آموزشی می‌پردازد. استراتژی و هدف مجموعه سینرژی، آگاه‌سازی جمعی و تولید محتوایی درست و استاندارد در زمینه توسعه فردی و سبک زندگی عموم مردم جامعه است. شما می‌توانید از خدمات آموزشی سینرژی در جهت توسعه زندگی و کسب و کار خود استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره آنلاین و حضوری و ثبت نام در دوره‌های باشگاه و مدرسه سینرژی از طریق راه‌های ارتباطی زیر با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید:

  • شماره تلفن: 09909777798
  • ارسال پیام به تلگرام 09909777798 با آی دی @Synergyscchool
  • پیج اینستاگرام سینرژی با آدرس: @30nergy.school
  • گروه تلگرامی باشگاه سینرژی با آدرس:club

تیم پشتیبانی مجموعه سینرژی از ساعت 8 صبح تا 5 بعداز ظهر پاسخگوی شما کاربران هستند.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه افزایش عزت نفس

آیا می‌توانم عزت نفس خود را افزایش دهم؟

بله، یادگیری مهارت‌های افزایش عزت نفس می‌تواند به شما در افزایش اعتماد و عزت نفس‌تان کمک کند.

چه چیزی باعث کاهش عزت نفس می‌شود؟

عوامل بسیاری می تواند زمینه کمبود عزت نفس باشد. به عنوان مثال:دوران کودکی ناخوشایند که در آن والدین (یا سایر افراد مهم مانند معلمان) بسیار حساس بودند، عملکرد ضعیف تحصیلی در مدرسه منجر به عدم عزت نفس می‌شود و رویداد استرس‌زای مداوم زندگی مانند شکست رابطه یا مشکلات مالی، می تواند باعث کاهش عزت نفس شوند.

چرا  باید به نفس را افزایش دهیم؟

عزت نفس به ما کمک می‌کند تا برای تجربه‌های زندگی آماده باشیم. هنگامی که ما عزت نفس داریم، به احتمال زیاد با افراد و فرص‌ ها به جلو حرکت کنیم. اگر در ابتدا همه چیز درست نشد، عزت نفس به ما کمک می‌کند دوباره تلاش کنیم.

فهرست مطالب

آخرین مطالب

معصومه قربانی

معصومه قربانی

معصومه قربانی هستم. دوازده سال سابقه کار در حوزه استراژی مقالات وب و محتوای آنلاین، مدیریت تیم محتوایی، مدیریت اجراییِ خدمات توسعه فردی و کسب‌وکار فعالیت می‌کنم و در این سایت، محتواهای مرتبط با حوزه توسعه فردی و سبک زندگی را با شما به اشتراک می‌گذارم.

آخرین مقالات

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من