دسته‌بندی نشده

آموزش فن بیان، چرایی و چگونگی

آموزش فن بیان

در این مقاله از سایت 30nergy، تسلط بر مبانی ارتباطات و استراتژی‌هایی را برای بهبود نحوه برقراری ارتباط به اشتراک گذاشته‌ایم. نحوه برقراری ارتباط به شیوه بیان شما بستگی دارد. اگر نتوانید ارتباط کلامی خوبی برقرار کنید، نمی‌توانید در قرار ملاقات‌های کاری یا حتی دوستانه موفق باشید. به عنوان یک سخنران یا یک شخص عادی باید به آموزش فن بیان اهمیت بدهید. استفاده از زبان بدن و حالت چهره در سخن گفتن تا نوع کلمات، همه و همه در یک گفتگو مهم هستند. گاهی ممکن است برای رسیدن به شیوه سخن گفتن مطلوب لازم باشد نزد اساتید آموزش ببینید تا نفوذ کلام و اثرگذاری شما بیشتر شود.

آموزش فن بیان چقدر اهمیت دارد؟

شما باید به همان اندازه که می‌توانید نوشتار خود را بهبود ببخشید، صحبت کردن خود را نیز بهبود ببخشید. گفتار چیزی است که باید مشخصاً روی آن کار کنید. وقتی دیگران در مورد صحبت کردن به شما بازخورد مفیدی می‌دهند، آن را به عنوان هدیه در نظر بگیرید و پیشنهادات آن‌ها را بررسی و با هم ترکیب کنید. کار با یک مربی سخنرانی هم می‌تواند بسیار ارزشمند باشد.

توجه به اصول اولیه در آموزش فن بیان

آنقدر بلند صحبت کنید که شنیده شوید. هجای پایانی هر کلمه را تلفظ کنید. مطمئن شوید که همه صامت‌ها را می‌گویید. ارتباط چشمی برقرار کنید. اگر واقعاً می‌ترسید، با خیال راحت کمی به بالای چشمان آن‌ها خیره شوید. صاف بایستید؛ خم نشوید و شانه‌های خود را وسیع نگه دارید. اعتماد به نفس داشته باشید. همیشه باور داشته باشید که در مورد جذاب‌ترین موضوع دنیا صحبت می‌کنید. اگر در مورد مهاجرت اسلگ صحبت می‌کنید، پس باور کنید که همه مخاطبان شما مجذوب مهاجرت اسلگ خواهند شد. مخاطب از چند متر دورتر هم حس عدم اعتماد به نفس را حس می‌کند. این نکات به شما کمک می‌کند که حواستان به زبان بدنتان باشد و از حرکات بیهوده بپرهیزید.

بیشتر بخوانید: کوچینگ زندگی چیست و چه مزایایی دارد؟

چند تکنیک برای سخن گفتن بهتر

تکنیک‌های متقاعدکننده‌ای در سخنرانی عمومی شامل لفاظی، احساسات، و حقایق، از جمله دلایل قانع کننده‌تر کردن یک استدلال است. یک سخنران عمومی ماهر از این تکنیک‌ها برای ایجاد اعتبار و انتقال پیام خود استفاده می‌کند.

اخلاق سخنوری با ایجاد اعتبار واقعی

اخلاق سخنوری با ایجاد اعتبار واقعی

اخلاق سخنوری یک تکنیک سخنرانی عمومی است که برای متقاعد کردن مخاطب به اعتبار و اقتدار گوینده متکی است. برای استفاده از اخلاق در سخنرانی عمومی، یک سخنران باید مخاطبان خود را متقاعد کند که منبعی قابل اعتماد و آگاه هستند. آنها می‌توانند با به اشتراک گذاشتن داستان‌های شخصی که ارتباط آن‌ها را با موضوع ثابت می‌کند، اخلاق را به نمایش بگذارند. به این ترتیب، گوینده می‌تواند با مخاطبان خود اعتماد ایجاد کرده و توجه آنها را جلب کند. یک پزشک می‌تواند از اخلاق برای افزایش اعتبار خود و ایجاد اعتماد با همکاران یا مخاطبان خود در طول سخنرانی استفاده کند.
به عنوان مثال، دکتری که در مورد یک موضوع پزشکی سخنرانی می‌کند، ممکن است با برجسته کردن صلاحیت‌ها و سال‌ها تجربه خود در این زمینه، از تکنیک اخلاق سخنوری استفاده کند.
مدیر عاملی که در یک کنفرانس تجاری صحبت می‌کند، ممکن است با اشاره به موفقیت شرکت و سابقه رهبری آن از تکنیک اخلاق بهره ببرد.
علاوه بر این، یک سخنران می‌تواند از اخلاق سخنوری برای ایجاد رابطه با مخاطب استفاده کند. به عنوان مثال، یک شخصیت عمومی یا فرد مشهور ممکن است با به اشتراک گذاشتن داستان‌ها یا تجربیات شخصی‌ای که مخاطب می‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند، از این تکنیک در سخنرانی و گفتگوهای خود استفاده کند.

ایجاد اعتبار:

این مورد به ایجاد اعتبار و تخصص گوینده کمک می‌کند. سخنرانان می‌توانند با اعتبار خود بر مخاطب تأثیر بگذارند. گوینده می‌تواند اعتبار خود را از طریق اعتبار شخصی یا ارجاع به مقامات شناخته شده در این زمینه ایجاد کند.

ایجاد اعتماد:

اخلاق، نقش مهمی در ایجاد اعتماد بین گوینده و مخاطب دارد. وقتی مخاطب به سخنران اعتماد کند، برای پذیرش دیدگاه یا پیشنهاد او راحت‌تر با خودش کنار می‌آید. می‌توان اعتماد به نفس را از طریق ارتباطات مداوم و قابل اعتماد ایجاد کرد.

توسل به ارزشهای مشترک:

می‌توان با همسو کردن پیام گوینده با ارزش‌ها و باورهای مخاطب، اخلاق سخنوری را تقویت کرد. تأکید بر یک نقطه مشترک می‌تواند به سخنرانان کمک کند تا ثابت کنند که دیدگاه مخاطب را درک می‌کنند. این نظام ارزشی مشترک، تأثیر متقاعدکننده مخاطب را تقویت می‌کند.

ارائه استدلال منطقی:

سخنرانان می‌توانند با ارائه استدلال منطقی و استدلالی با ساختار مناسب، تاثیرگذاری خود را تقویت کنند. نمایش یک فرآیند فکری واضح می‌تواند به سخنرانان کمک کند تا توانایی خود را در تجزیه و تحلیل اطلاعات اثبات کنند. این کار، جذابیت منطقی اعتبار و متقاعدسازی گوینده را افزایش می‌دهد.

روی خط احساسات:

استفاده از احساسات برای متقاعد کردن مخاطب مهم است. یک گوینده موفق با ارزش‌ها و احساسات مردم ارتباط برقرار می‌کند این کار به ایجاد یک ارتباط عاطفی کمک می‌کند و باعث می‌شود شنوندگان به آن‌ها توجه کنند. عواطف می‌توانند انگیزه ایجاد کنند و افراد را برای حمایت تشویق کنند.

بیشتر بدانید: افزایش اعتماد به نفس؛ کشف قدرت‌های نهفته دورن انسان

نکات اساسی فن بیان برای تاثیر گذاری بیشتر

نکات اساسی فن بیان برای تاثیر گذاری بیشتر

همه افراد، برخی از واکنش‌های فیزیولوژیکی مانند تپش قلب و لرزش دست را احساس می‌کنند. این احساسات را با این حس مرتبط نکنید که عملکرد ضعیفی خواهید داشت یا خود را ناتوان تصور می‌کنید. بعضی از قسمت‌های سیستم اعصاب با هجوم آدرنالین باعث تعریق شما می‌شوند. بهترین راه برای غلبه بر اضطراب، آماده سازی بیشتر خودتان است. وقت بگذارید و چندین بار یادداشت‌های خود را مرور کنید. از خودتان فیلم بگیرید یا از یک دوست بخواهید عملکرد شما را مشاهده و نقد کند.

مخاطبان خود را بشناسید؛  صحبت جذاب برای آنهاست نه شما!

قبل از شروع، در نظر بگیرید که گفتگو برای چه کسی در نظر گرفته شده است. تا جایی که می‌توانید، شنوندگان خود را بشناسید و تجزیه و تحلیل کنید. این  روش به شما کمک می‌کند تا انتخاب کلمات، سطح اطلاعات، الگوی سازمانی و بیانیه انگیزشی خود را تعیین کنید.

مواد خود را به مؤثرترین شیوه سازماندهی کنید تا به هدف خوشمزه خود برسید!

مواد مختلف آش سخنرانی شما شامل این موارد است: چارچوبی برای سخنرانی خود ایجاد کنید. موضوع، هدف کلی، هدف خاص، ایده اصلی و نکات اصلی را یادداشت کنید. مطمئن شوید که در ۳۰ ثانیه اول توجه مخاطب را به خود جلب کرده‌اید.

مراقب بازخوردها باشید و با آنها سازگار شوید

تمرکز خود را روی مخاطب حفظ کنید. واکنش‌های آن‌ها را بسنجید، پیام خود را تنظیم کنید و انعطاف پذیر باشید تا فن بیان حرفه‌ای را یاد بگیرید. ارائه یک گفتگوی ساده و غیرحرفه‌ای، مشخص می‌کند که حتی فداکارترین شنوندگان را گیج می‌کنید.

شخصیت خودتان را فراموش نکنید

خودتان باشید. در هر نوعی از ارتباط، تبدیل به یک سر حرف نشوید. اگر شخصیت شما بدرخشد، اعتبار بهتری ایجاد خواهید کرد و اگر مخاطبان شما را به عنوان یک شخص واقعی ببینند، به آنچه می‌گویید، اعتماد خواهند کرد.

از طنز استفاده کنید و داستان بگویید

یک حکایت خنده دار در ارائه خود وارد کنید. مطمئناً این گونه توجه مخاطبان خود را جلب خواهید کرد. مخاطبان عموماً این لحظات در سخنرانی را بسیار دوست دارند. یک داستان با چاشنی می‌تواند این زمینه را فراهم نماید. سعی کنید گاهاً مطالب مد نظر خود را داستان‌گونه ارائه دهید.

تا زمانی که مجبور نیستید، مطالعه نکنید

خواندن از روی اسکریپت یا اسلاید، ارتباط بین فردی را از بین می‌برد. با حفظ ارتباط چشمی با مخاطب، تمرکز خود را بر روی خود و پیام خود حفظ می‌کنید. یک طرح کلی می‌تواند به تضعیف حافظه شما کمک کند. طرح را به صورت کلیدواژه‌ها یا چارت بندی در اختیار داشته باشید تا بتوانید غالب گفتگو را مدیریت کنید.

از ارتباطات غیرکلامی کمک بگیرید

از صدا و دستان خود به طور موثر استفاده کنید؛ حرکات عصبی را حذف کنید. ارتباطات غیرکلامی، بخشی از پیام را منتقل می‌کند.

در ابتدا توجه را جلب کنید و با پایانی پویا به پایان برسانید

آیا از شنیدن سخنرانی با جمله‌ی «امروز می‌خواهم درباره X با شما صحبت کنم» شروع می‌شود لذت می‌برید؟ اکثر مردم لذت نمی‌برند. در عوض، از یک آمار شگفت انگیز، یک حکایت جالب یا نقل قول مختصر استفاده کنید. سخنرانی خود را نیز با یک خلاصه گویی و یک جمله قوی به پایان برسانید که مخاطب شما مطمئناً آن را به خاطر بسپارد.

از وسایل سمعی و بصری هوشمندانه استفاده کنید

تعداد بیش از حد مخاطب می‌تواند ارتباط مستقیم با مخاطب‌ها را قطع کند، بنابراین از آن‌ها کم کم استفاده کنید. آن‌ها باید محتوای شما را تقویت یا شفاف کنند، یا توجه مخاطبان شما را جلب و حفظ کنند. ارتباط در هر شکلش هرگز کامل نیست و هیچکس از شما انتظار ندارد که کامل باشید و همواره تعداد زیادی از مخاطبان را توجیه کنید. با این حال، صرف زمان لازم برای آماده سازی به شما کمک می‌کند سخنرانی بهتری ارائه دهید.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه آموزش فن بیان

بهترین روش بیان قدرتمند چیست؟

استفاده از زبان بدن مناسب و تسلط بر گفتار و کلمات سنجیده و مرور مطالب اصلی با کلیدواژه‌ها، فن بیان شما را تقویت می‌کند.

چه چیزی باعث می‌شود یک گفتگو خوب باشد؟

یک گوینده خوب باعث می‌شود شما گوش کنید، یک گوینده خوب می‌تواند حتی شما را وادار به عمل کند.

چگونه می‌توانم بدون ترس در جمع صحبت کنم؟

ارائه کامل خود را چندین بار تمرین کنید. این کار را برای برخی از افرادی که با آن‌ها راحت هستید، انجام دهید و بازخورد بخواهید. همچنین ممکن است تمرین با چند نفری که کمتر با آن‌ها آشنایی دارید، مفید باشد. در نظر داشته باشید که از ارائه خود یک ویدیو بسازید تا بتوانید آن را تماشا کنید و فرصت‌های بهبود و ضعف را ببینید و روی آن‌ها متمرکز شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *