اعتماد به نفس، نگرشی در مورد مهارتها و تواناییهای درونی شماست. این بدان معناست که شما خودتان را چقدر میپذیرید و به خود اعتماد دارید؟ شما نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی میشناسید؟ و چقدر دیدگاه مثبتی نسبت به خود دارید؟ کمبود اعتماد به نفس، اشکال مختلفی دارد و یادگیری چگونگی ایجاد اعتماد به نفس یک پروژه مداوم برای اکثر ماست. در این مقاله از سایت 30nergy چند نکته کابردی وجود دارد که میتوانید از آنها برای یادگیری نحوه ایجاد اعتماد به نفس استفاده کنید.
چگونه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم؟
- فهرستی از دستاوردهای خود و چیزهایی در زندگی خود که به آنها افتخار میکنید، تهیه کنید.
- نقاط قوت و استعدادهای شخصی خود را بشناسید و اغلب آنها را به خود یادآوری کنید.
- اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید.
- خودگویی مثبت را تمرین کنید.
- برای سرگرمیهای خود وقت بگذارید و چیزهای جدیدی را امتحان کنید تا بفهمید به چه چیزی علاقه دارید.
- با یک مشاور یا متخصص سلامت روان صحبت کنید تا راهبردهای خود مدیریتی را بیاموزید که میتواند به ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس کمک کند.
فرد با اعتماد به نفس چه کسی است؟
همه با حس درونی اعتماد به نفس متولد نمیشوند. گاهی ایجاد یا تقویت اعتماد به نفس ممکن است سخت باشد؛ به این دلیل که تجربیات شخصی باعث شده اعتماد به نفس خود را از دست بدهید یا به این دلیل که از عزت نفس پایین رنج میبرید.
یک فرد با اعتماد به نفس:
- کاری را انجام میدهد که فکر میکند درست است، حتی اگر مورد پسند نباشد.
- حاضر است ریسک کند.
- اشتباهات خود را میپذیرد و از آنها درس میگیرد.
- میتواند یک تعریف و تمجید را بپذیرد.
- خوشبین است.
بیشتر بخوانید: کوچینگ چیست؟
چگونه اعتماد به نفس پایین بر ما تأثیر می گذارد؟
اگر عزت نفس یا اعتماد به نفس پایینی دارید، ممکن است خود را به دور از موقعیتهای اجتماعی پنهان کنید، دست از تلاش برای چیزهای جدید بردارید و از چیزهایی که برایتان چالش برانگیز است اجتناب کنید. در کوتاه مدت، اجتناب از موقعیتهای چالش برانگیز و دشوار ممکن است به شما احساس امنیت بدهد، اما در درازمدت، این موضوع میتواند نتیجه معکوس داشته باشد؛ زیرا شک و تردیدهای اساسی و ترسهای شما را تقویت میکند.
شاید بگویید تنها راه مقابله، اجتناب از همه چیز است. زندگی با عزت نفس پایین میتواند به سلامت روان شما آسیب برساند و منجر به مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب و همچنین مشکلات عدیده ارتباطی شود. همچنین ممکن است عادات غیر مفیدی مانند سیگار کشیدن و نوشیدن زیاد الکل را به عنوان راهی برای مقابله ایجاد کنید.
نکاتی برای ایجاد اعتماد به نفس
چند کار وجود دارد که میتوانید برای تقویت اعتماد به نفس خود انجام دهید. برخی از آنها فقط تغییرات کوچکی در چارچوب ذهنی شما هستند. باید مدت طولانیتر روی آنها کار کنید تا از آنها عادات جدید بسازید.
به آنچه قبلاً به دست آورده اید، بنگرید
اگر باور داشته باشید چیزی به دست نیاوردهاید، از دست دادن اعتماد به نفس آسان است. فهرستی از همه چیزهایی که در زندگی خود به آنها افتخار میکنید، اعم از گرفتن نمره خوب در امتحان یا یادگیری مهارتی مانند ساز زدن، تهیه کنید. وقتی اعتماد به نفستان کم است، فهرست را بیرون بیاورید و از آن برای یادآوری تمام کارهایی که به خوبی انجام دادهاید، استفاده کنید.
چیزهایی فکر کنید که در آنها مهارت دارید
همه افراد دارای قدرت و استعدادهایی هستند. شما چطور؟ تشخیص آنچه در آن مهارت دارید و تلاش برای ساختن آن چیزها، به شما کمک میکند تا به تواناییهای خود اعتماد کنید.
چند هدف تعیین کنید
اهدافی را تعیین کنید و مراحلی را که نیاز است برای رسیدن به آنها طی کنید، مشخص نمایید. البته این نکته را به یاد داشته باشید که آنها نباید اهداف بزرگی باشند. آنها حتی میتوانند چیزهایی مانند پختن کیک یا برنامهریزی برای یک شب بیرون رفتن با دوستان باشند. فقط برخی از دستاوردهای کوچک را هدف قرار دهید که می توانید آنها را از لیست، علامت بزنید تا به شما در به دست آوردن اعتماد به توانایی خود در انجام کارها کمک کند.
با خودتان صحبت کنید
اگر نظرات منفی در ذهنتان جاری میشود و به شما میگوید که خوب نیستید، هرگز احساس اعتماد به نفس نخواهید داشت. با خودتان مثل بهترین دوستتان رفتار کنید. همواره به خودتان امید بدهید و بگویید که تواناییهای زیادی در من هست و من میتوانم آنها را به مرور شکوفا کنم.
بیشتر بدانید: مدیریت استرس؛ چگونه اضطراب خود را کنترل کنیم؟
سرگرمی مورد علاقه خود را بیابید
سعی کنید چیزی را پیدا کنید که واقعاً به آن علاقه دارید. این سرگرمی و مهارت می تواند عکاسی، ورزش، بافتنی یا هر چیز دیگری باشد. وقتی اشتیاق خود را به کار گرفتید، خود را متعهد کنید که آن را انجام دهید. به احتمال زیاد، اگر به یک فعالیت خاص علاقه مند هستید، انگیزه بیشتری خواهید داشت و مهارتهای خود را سریعتر میسازید.
افزایش اعتماد به نفس، کلید موفقیت
گاهی شما به سرعت، پاسخ نمیگیرید. اگر احساس بدی دارید و به نظر نمیرسد که اوضاع در حال بهبود باشد، بهتر است با کسی صحبت کنید که میداند چگونه شما را کمک کند. متخصصانی مانند مشاوران و کوچها به شما در ایجاد استراتژیهایی برای افزایش اعتماد به نفس کمک خواهند کرد. آنها همچنین ممکن است بتوانند به شما در درک مشکلات اساسی کمک کنند. ما در مدرسه سینرژی شرایطی را برای دسترسی شما به این فضاها فراهم آوردهایم و در طول مسیر پر پیچ و خم اعتماد به نفس، در کنار شما خواهیم بود. ما با واکاوی و بهکارگیری متد سینرژی، ابتدا بر روی خودشناسی شما کار میکنیم و همه جنبههای شخصیت فردی را پوشش میدهیم؛ سپس بر روی خودسازی و ساختن ورژن بهتر تمرکز میکنیم. و پس از طی این مراحل، به مباحث و راهکارهای علمی و عملی خودباوری میپردازیم.
پرسشهای پرتکرار در زمینه افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس یعنی چه؟
اعتماد به نفس، نگرشی در مورد مهارتها و تواناییهای شماست. این بدان معناست که شما خودتان را میپذیرید و به آن اعتماد دارید و در زندگی خود احساس کنترل دارید. شما نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی می شناسید و دیدگاه مثبتی نسبت به خود دارید.
چگونه اعتماد به نفس را افزایش دهیم؟
نقاط قوت و استعدادهای شخصی خود را بشناسید و اغلب آنها را به خود یادآوری کنید. اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید. خودگویی مثبت را تمرین کنید. برای سرگرمیهای خود وقت بگذارید و چیزهای جدیدی را امتحان کنید تا بفهمید به چه چیزی علاقه دارید.
چرا اعتماد به نفس را افزایش دهیم؟
چرا اعتماد به نفس مهم است؟ اعتماد به نفس به ما کمک میکند تا برای تجربههای مختلف زندگی آماده باشیم. ما هنگامی که اعتماد به نفس داریم، به احتمال زیاد با افراد و فرصتها به جلو حرکت می کنیم؛ نه اینکه از آنها دور شویم. و اگر در همان ابتدا همه چیز درست نشد، اعتماد به نفس به ما کمک میکند دوباره و دوباره تلاش کنیم.