آموزشی, معرفی

سلامت روان کودکان چیست؟

سلامت روان کودکان چیست

سؤال «سلامت روان کودکان چیست» یکی از سؤالات مهم است. سلامت روان کودکان به معنای رسیدن به نقاط عطف رشد عاطفی، یادگیری مهارت‌های اجتماعی سالم و نحوه مقابله با مشکلات است. کودکانی که از نظر روانی سالم هستند کیفیت زندگی مثبتی دارند و می‌توانند در خانه، مدرسه و جوامع خود به خوبی عمل کنند .

اختلالات روانی در میان کودکان به‌عنوان تغییرات جدی در نحوه یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات کودکان توصیف می‌شود که باعث پریشانی و مشکلاتی در گذراندن روز می‌شود. بسیاری از کودکان گهگاه دچار ترس و نگرانی می‌شوند یا رفتارهای مخرب از خود نشان می‌دهند. اگر این دسته علائم جدی و مداوم باشد و در مدرسه، خانه یا فعالیت‌های بازی تداخل داشته باشد، ممکن است کودک نیاز به مراجعه روانشناس داشته باشد. با ما در این مقاله سینرژی همراه باشید تا فاکتورهای سلامت روان کودکان را بررسی کنیم.

چرا سلامت روان کودکان مهم است؟

داشتن سلامت روان کلیدی برای رشد سالم و رفاه هر کودک است. کودکان برای انجام فعالیت‌های زیر به سلامت روان خوبی نیاز دارند:

  • بتوانند با چالش‌ها کنار بیایند
  • با تغییرات سازگار شوند
  • بتوانند احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند
  • روابط سالمی با دیگران ایجاد کنند
  • و از زندگی لذت ببرند

سلامت روان یک کودک می‌تواند تحت تأثیر عوامل بسیاری مانند شرایط خانوادگی، مدرسه و رویدادهای زندگی باشد. کودکان در هر سنی می‌توانند مشکلات روانی را تجربه کنند، اما در سنین 12 تا 16 سالگی بیشتر در معرض خطر هستند.

بیشتر بخوانید: کوچینگ برای کودکان؛ جامعه‌ای پر نشاط با کودکانی سالم!

مسائل مربوط به سلامت روان در کودکان

مسائل مربوط به سلامت روان در کودکان

همه گاهی اوقات احساس غمگینی، عصبانیت یا ناراحتی می‌کنند. اما اگر کودکی در بیشتر مواقع این احساس را داشته باشد، نشانه آن است که ممکن است به کمک نیاز داشته باشد. برخی از مشکلات رایج مرتبط با سلامت روان که کودکان تجربه می‌کنند عبارتند از:

  • مشکلات روابط (به عنوان مثال خانواده، همسالان)
  • مسائل مربوط به خوردن یا تصویر بدن
  • سوء استفاده (فیزیکی، عاطفی یا جنسی)
  • احساس غمگینی یا افسردگی
  • نگرانی یا اضطراب
  • خودآزاری یا خودکشی

حدود 1 نفر از هر 7 کودک و نوجوان 4 تا 17 ساله اخیراً یک اختلال سلامت روان را در استرالیا تجربه کرده‌اند. شایع‌ترین اختلال ADHD و پس از آن اضطراب، افسردگی و اختلال سلوک است.

کمک به کودکان برای مقابله با استرس و نگرانی

سلامت روان صرفاً عدم وجود اختلال روانی نیست. کودکانی که اختلال روانی ندارند ممکن است در میزان عملکردشان متفاوت باشند. کودکانی که اختلال روانی تشخیص داده شده مشابهی دارند ممکن است در نقاط قوت و ضعف، نحوه رشد، مقابله و کیفیت زندگی متفاوت باشند. سلامت روان به عنوان یک پیوستار و شناسایی اختلالات روانی خاص هر دو راه‌هایی برای درک میزان عملکرد کودکان هستند.

بیشتر بدانید: بیش فعالی چیست و چگونه کنترل می‌گردد؟

اختلالات روانی رایج دوران کودکی چیست؟

از جمله اختلالات روانی رایجی که در دوران کودکی قابل تشخیص هستند، اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD)، اضطراب (ترس یا نگرانی) و اختلالات رفتاری است. سایر اختلالات و نگرانی‌های دوران کودکی که بر نحوه یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات کودکان تأثیر می‌گذارد می‌تواند شامل ناتوانی‌های یادگیری و رشد، اوتیسم و عوامل خطر مانند مصرف مواد و آسیب به خود باشد.

علائم اختلالات روانی دوران کودکی

علائم اختلالات روانی دوران کودکی چیست؟

علائم اختلالات روانی در طول زمان با رشد کودک تغییر می‌کند و ممکن است شامل مشکلاتی در نحوه بازی، یادگیری، صحبت کردن و رفتار کودک یا نحوه برخورد کودک با احساسات خود باشد. علائم اغلب در اوایل کودکی شروع می‌شود. اگرچه برخی از اختلالات ممکن است در سال‌های نوجوانی ایجاد شوند. تشخیص اغلب در سال‌های مدرسه و گاهی زودتر انجام می‌شود. با این حال، برخی از کودکان مبتلا به اختلال روانی ممکن است تشخیص داده نشوند یا مشخص نشود که این اختلال را دارند.

عدم سلامت روان کودکان و تاثیر بر اطرافیان

اختلالات روانی دوران کودکی بر بسیاری از کودکان و خانواده‌ها تأثیر می‌گذارد. پسران و دختران در هر سنی اختلالات روانی را تجربه می‌کنند. بی شک خانواده‌ها از والدین گرفته تا دوستان نیز از عدم سلامت روانی کودکان آسیب روحی خواهند دید. از سوی دیگر اطرافیان باید نحوه تعامل با این گونه کودکان را بدانند تا آسیب گسترش نیابد و در فضایی آرام مشکلات رفته رفته حل شود.

تاثیر اختلالات روانی در کودکان چیست؟

سلامت روان برای سلامت کلی مهم است. اختلالات روانی شرایط سلامتی مزمنی هستند. شرایطی که مدت طولانی دوام می‌آورند و اغلب به طور کامل از بین نمی‌روند. این مشکلات می‌توانند در طول عمر ادامه داشته باشند. بدون تشخیص و درمان زودهنگام، کودکان مبتلا به اختلالات روانی می‌توانند در خانه، مدرسه و در ایجاد روابط دوستانه دچار مشکل شوند. اختلالات روانی همچنین ممکن است با رشد سالم کودک تداخل داشته باشد و مشکلاتی را ایجاد کند که می‌تواند زندگی کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

بهداشت عمومی و حفظ سلامت روان کودکان

حمایت از سلامت روانی کودکان شامل اطمینان از رسیدن کودکان به نقاط عطف رشد، درک اقداماتی که باید در صورت وجود نگرانی انجام شود، حمایت از راهبردهای فرزندپروری مثبت و بهبود دسترسی به مراقبت است. اما والدین و دیگر متولیان تربیتی کودک می‌توانند مراقبت‌های لازم را انجام دهند:

والدین: شما فرزندتان را بهتر می‌شناسید. اگر در مورد نحوه رفتار فرزندتان در خانه، مدرسه یا با دوستان خود نگرانی دارید، با متخصص فرزندتان صحبت کنید.

متخصصان: تشخیص زودهنگام و درمان مناسب بر اساس دستورالعمل‌های به روز بسیار مهم است. منابعی برای کمک به تشخیص و درمان اختلالات روانی کودکان وجود دارد.

معلمان و مدیران مدرسه: شناسایی زودهنگام بسیار مهم است تا کودکان بتوانند کمک مورد نیاز خود را دریافت کنند. اگر در مورد سلامت روان یک کودک در مدرسه خود نگرانی دارید، با خانواده‌ها و متخصصان این موضوع را در میان بگذارید.

آیا اختلالات روانی دوران کودکی قابل درمان است؟

اختلالات روانی دوران کودکی قابل درمان و مدیریت است. گزینه‌های درمانی زیادی بر اساس بهترین و جدیدترین شواهد پزشکی وجود دارد. والدین و پزشکان باید با تمام افرادی که در درمان کودک دخیل هستند؛ معلمان، مربیان، درمانگران و سایر اعضای خانواده، از نزدیک همکاری کنند. استفاده از تمام منابع موجود به والدین، متخصصان بهداشت و مربیان کمک می‌کند تا کودک را به سمت موفقیت هدایت کنند. تشخیص زودهنگام و خدمات مناسب برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها می‌تواند در زندگی کودکان مبتلا به اختلالات روانی تغییر ایجاد کند.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه سلامت روان کودکان

سلامت روان کودکان چیست؟

سلامت روانی در دوران کودکی به معنای رسیدن به نقاط عطف رشد عاطفی و یادگیری مهارت‌های اجتماعی سالم و نحوه مقابله با مشکلات است. کودکانی که از نظر روانی سالم هستند کیفیت زندگی مثبتی دارند و می‌توانند در خانه، مدرسه و جوامع خود به خوبی عمل کنند.

چگونه از مشکلات روانی در کودکان پیشگیری کنیم؟

مواردی که می‌تواند به حفظ سلامت ذهنی کودکان و نوجوانان کمک کند عبارتند از:

  • داشتن سلامت جسمانی خوب، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم.
  • داشتن زمان و آزادی برای بازی، در داخل و خارج از خانه.
  • عضوی از خانواده‌ای باشید که بیشتر اوقات به خوبی با هم کنار می‌آیند.

مشکلات سلامت روان در کودکان چقدر شایع است؟

20 درصد از نوجوانان ممکن است در هر سال مشکل سلامت روانی را تجربه کنند. 50 درصد از مشکلات سلامت روان در سن 14 سالگی و 75 درصد در سن 24 سالگی ایجاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *