سوالی دارید؟
9777798
0990

وبلاگ

استعدادیابی؛ شناخت توانایی‌های افراد برای موفقیت

استعدادیابی

استعداد یابی به فرآیند شناسایی، تحقیق و ایجاد شبکه بر اساس توانایی‌هاست. وظیفه گسترده‌تر استعدادیابی، ایجاد یک جریان ثابت از متقاضیان بسیار ماهر است. مدیریت استعداد شامل تمام راه‌هایی است که افراد، سازمان‌ها و کارکنان را با خود همراه می‌کند. چرا مدیریت استعداد مهم است؟ تجزیه و تحلیل‌های متعدد روانشناسی نشان می‌دهد که بین مدیریت استعداد موثر و عملکرد کلی افراد، رابطه معناداری وجود دارد. در واقع، در یک نظرسنجی مک کینزی در سال 2018، 99 درصد از پاسخ‌دهندگانی که مدیریت استعداد شرکتشان را بسیار مؤثر گزارش کردند، بر این باور بودند که از رقبای خود بهتر عمل می‌کنند. در این مقاله از سایت 30nergy درباره استعدادیابی اطلاعاتی در اختیارتان می‌گذاریم و امیدواریم در شناختن و ساختن ورژن بهتر خودتان، موثر باشد.

استعدادیابی چگونه صورت می‌گیرد؟

مربی استعداد دقیقاً همان چیزی است که از نامش پیداست. آنها مربیان بسیار تخصصی‌ای هستند که باعث می‌شوند الماس‌های درون شما با تمام توان خود عمل کنند و واقعاً بدرخشند. هر شخصی نمی‌تواند یک مربی استعداد باشد، این روش به یک راهنمای استادانه و تیزبین نیاز دارد. مربیان استعداد همچون شمشیر دو لبه می‌توانند ستاره بسازند یا آن را نابود کنند. به این ترتیب برخلاف آنچه تصور می‌کنید، فرآیند استعداد یابی، اصلاً کار ساده‌ای نیست.

چه اقداماتی با مدیریت استعداد مرتبط است؟

یافته‌های نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهد که سه روش، بیشتر با مدیریت استعداد مؤثر مرتبط است:

  • تخصیص سریع استعدادها، یعنی توانایی جابه‌جایی سریع افراد در میان پروژه‌های استراتژیک با ظهور و محو شدن اولویت‌ها
  • مشارکت منابع انسانی در ایجاد یک تجربه مثبت برای کارکنان
  • یک تیم منابع انسانی با تفکر استراتژیک

بر اساس این تحقیق، سازمان‌هایی که هر سه روش را در اختیار دارند، موفق ترند.

بیشتر بخوانید: کوچینگ زندگی چیست؟

مدیریت استعداد در سازمان‌ها

نمونه‌ای از مدیریت استعداد در سازمان‌ها

نمونه‌های واقعی مدیریت استعداد هر روز اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال، یک خرده‌فروش پوشاک را در نظر بگیرید که می‌خواهد مدل کسب‌وکار خود را از عرضه ساده لباس به ارائه یک تجربه‌ واقعاً مبتنی بر خدمات به مشتریان تغییر دهد. برای دستیابی به این هدف، رهبران و مدیران سازمان می‌دانند که به نسل جدیدی از همکاران و مدیران نیاز دارند. بنابراین، آنها ابزارهای ارزیابی و ردیابی متقاضی را برای کمک به استخدام نامزدهای مناسب و استفاده از داده‌های عملکرد در زمان واقعی به کار می‌برند تا به بینش لازم برای تصمیم‌گیری هوشمندانه‌تر برسند.

چرا مدیریت استعداد برای کسب و کارها مهم است؟

کسب و کارهایی که برای توسعه کارمندان خود وقت می گذارند و آنها را درگیر نوآوری می‌کنند، سودآورتر هستند. برعکس، آنهایی که قادر به تامین یا حفظ استعداد نیستند، عموماً رضایت مشتری ضعیف و پتانسیل رشد محدودی دارند.

برخی از مؤلفه‌های کلیدی مدیریت استعداد چیست؟

ایجاد نوعی استراتژی استعداد که سازمان را به جلو می‌برَد، عموماً کارفرمایان را ملزم می‌کند:

  • اهداف استعدادها را با اهداف تجاری بزرگتر هماهنگ کنید.
  • انتظارات کارکنان را برآورده کنید و به وعده‌های استخدامی خود عمل کنید.
  • برای تصمیم گیری بهتر در مورد نیروی کار به داده‌ها تکیه کنید.

سازمان‌ها به مربی استعداد نیاز دارند

چرا سازمان‌ها به مربی استعداد نیاز دارند؟

استخدام و حفظ استعدادهای برتر، امروزه برای یک سازمان کاری پر چالش و دشوار است. کارمندان با مهارت‌های خوب، در خواست‌های بالایی دارند. همچنین پس از استخدام، تصمیم گیری در مورد اینکه آیا از پتانسیل های کارمند بیشترین استفاده صورت می‌گیرد یا نه، از تخصص‌های یک کوچ استعداد است. برای رشد هر شرکتی، مهم است که کارکنان از محیط مناسب رشد برخوردار شوند.

بیشتر بدانید: آموزش بیزینس کوچینگ

یک مربی استعداد (در سازمان) چه می کند؟

یک مربی استعداد، فرآیند مدیریت استعداد را در هر سازمانی هدایت می‌کند. این فرآیند شامل جذب استعداد، حفظ و تقویت آن است. یک مربی استعداد تضمین می‌کند که یک سازمان با استعدادهای برتر کارکنان خود کار می‌کند. همانطور که از نام آن پیداست، مربیان استعدادیابی استعدادها را کشف کرده و پرورش می‌دهند. هدف اصلی یک مربی استعدادیابی این است که سازمان را با هدایت استعدادها در مسیر درست، توسعه دهد.

لزوم استعداد یابی کودکان و نوجوانان

استعداد، توانایی ذاتی و بالقوه در انسان‌هاست. استعدادها برای شکوفایی، زمینه مناسب رشد و محیطی درست می‌خواهند. والدین نا آشنا با استعدادهای فرزندان، ممکن است از سر نا آگاهی او  را در مسیری قرار دهند که بازدهی خوبی نداشته باشد. این موضوع پیامدهای ناگواری در پی دارد.  زیرا در این شرایط، موفقیت‌های تحصیلی و شغلی تا حد زیادی از دست خواهند رفت. از همین رو لازم است از دوران کودکی، روند کشف استعداد آغاز شود.

استعدادیابی، نیاز امروز و ضرورت فردا

امروزه مربیگری استعداد برای سازمان‌ها و افراد اهمیت زیادی پیدا کرده است. فقط بهترین استعدادها بهترین تیم‌ها را می سازند. بهترین تیم‌ها بهترین نتایج را ایجاد می‌کنند. بنابراین همانطور که می‌بینید، همه چیز با استخدام، مدیریت و حفظ استعدادهای افراد شروع می‌شود. شرکت‌ها نیز به اهمیت و احساس نیاز مدیریت استعداد پی برده‌اند و همین دلیلی است برای اینکه به دنبال مربیان استعدادیابی باشند. در چنین شرایطی، مربی استعدادیابی به عنوان کاتالیزور در فرآیند مدیریت استعدادها عمل می‌کند.

اگر می‌خواهید به استعداد خود یا فرزندتان فکری اساسی کنید، زمان مناسبی را برای ملاقات با یک کوچ اختصاص دهید. این موضوع به ویژه در مورد کودکان، ضرورت بیشتری دارد. ما در مدرسه سینرژی، این فرآیند مهم را برای کودکان 6 تا 12 ساله اجرا می‌کنیم و استعدادیابی را به شکل تخصصی انجام می‌دهیم.

پرسش های پرتکرار درباره استعدادیابی

مربی استعداد چیست؟

یک مربی استعداد، شخصی است که آینه و چراغی می‌شود برای اینکه شما گوهرهای وجودتان را بهتر و بیشتر ببینید و در صدد درخشانی و شکوفایی هر چه بیشترشان برآیید. همانطور که از نام آن پیداست، مربیان استعدادیابی، استعدادها را کشف، تقویت و ارتقاء می‌دهند.

تربیت استعداد چیست؟

توسعه استعدادها فرآیندی است برای توسعه توانمندی‌ها و مهارت‌های افراد برای شکوفایی و رسیدن به اهدافشان.

مهارت استعداد چیست؟

استعداد به طور طبیعی وجود دارد و فقط باید کشقف و تقویت شود، در حالی که مهارت چیزی است که از طریق یادگیری توسعه می‌دهید. تعریف استعداد: یک قابلیت طبیعی، یک کیفیت درونی که بدون زحمت ظاهر می‌شود و نیازمند کشف و پرورش است. تعریف مهارت: توانایی‌های اکتسابی که با تلاش آموخته می‌شود.

فهرست مطالب

آخرین مطالب

معصومه قربانی

معصومه قربانی

معصومه قربانی هستم. دوازده سال سابقه کار در حوزه استراژی مقالات وب و محتوای آنلاین، مدیریت تیم محتوایی، مدیریت اجراییِ خدمات توسعه فردی و کسب‌وکار فعالیت می‌کنم و در این سایت، محتواهای مرتبط با حوزه توسعه فردی و سبک زندگی را با شما به اشتراک می‌گذارم.

آخرین مقالات

سبد خرید
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من