معرفی, آموزشی

برنامه ریزی درسی؛ چگونه مطالعه‌ای موفق را تجربه کنیم؟

برنامه ریزی درسی

سازماندهی مناسب دروس و آماده شدن برای آزمون‌ها و امتحانات می‌تواند در مورد هر کسی متفاوت باشد. مطالعه موثر با نگرش درست شروع می‌شود. یک دیدگاه موثر و مثبت می‌تواند مطالعه را از یک تنبیه به فرصتی برای یادگیری تبدیل کند. هنگام یادگیری نحوه مطالعه مؤثر، هیچ رویکرد یکسان و کلی‌ای برای همه وجود ندارد. روش‌های مطالعه باید متناسب با هر دانش آموز باشد. هرکس توانایی‌های خاص و متفاوتی دارد، بنابراین مهم است که تعیین کنید چه چیزی برای شما مفید است و چه چیزی نه. ببینید که چه نوع یادگیرنده‌ای هستید و کدام تکنیک‌های مطالعه برای شما بهتر کار می‌کنند. در این مقاله از سایت سبک زندگی 30nergy به برنامه ریزی درسی و روش‌های درست مطالعه می‌پردازیم.

خودشناسی، شاه کلیدی برای تمام مراحل زندگی از جمله درس خواندن

برای برخی از دانش آموزان، مطالعه و با انگیزه ماندن به راحتی انجام می‌شود، و برخی دیگر ممکن است مجبور باشند کمی سخت‌تر کار کنند. بنابراین، بهترین راه برای مطالعه چیست؟ اول از همه، بهتر است که خود را بیشتر بشناسید و ببینید نحوه‌ی یادگیری شما چگونه است و با چه روش‌هایی راحت‌تر هستید. باید بتوانید انگیزه خود را از درس خواندن، شفاف کنید و میزان توقع از خود و باور نسبت به خود را هم بهتر بدانید. انگیزه‌های خود را روی کاغذ بیاورید و در مقابل آن، نقاط ضعف یا بی انگیزه شدنتان را هم بنویسید. میزان باور به خودتان در این درس را هم بنویسید. همچنین هدف خود را از درس خواندن شفاف کنید. این موارد به شما کمک می‌کند که با شناخت بهتر ویژگی‌های خود در مراحل مختلف درس خواندن، موفق‌تر عمل کنید. اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید به تنهایی این مراحل را انجام دهید، از معلم یا مربی آموزشی و یا یک مشاور تحصیلی کمک بگیرید. ما در مدرسه سینرژی، تلاش می‌کنیم که با سه ابزار منتورینگ، کوچینگ و ذهن آگاهی، صفر تا صد مراتب خودشناسی و مشاوره تحصیلی را برای سنین مختلف، پوشش دهیم.
یکی دیگر از اولین ریزه کاری‌های شناخت بهتر خود در درس خواندن، این است که چند راه خواندن یک سوال را امتحان کنید. ابتدا فقط از روی سوال و پاسخ بخوانید و سعی کنید آن را متوجه شوید. سپس دوباره بخوانید و سعی کنید این بار با مداد، زیر کلید واژه‌های اصلی آن خط بکشید. بار سوم کتاب را ببندید و آنچه از سوال را فهمیده‌اید یک بار برای خود بگویید. سپس مجدداً به کتاب نگاه کنید و آنچه را که گفته‌اید با متن سوال، مقایسه کنید. در این مرحله مشخص می‌شود که شما به چگونه و چند بار خواندن یک سوال، نیاز دارید تا هم سوال و پاسخ را فهمیده باشید و هم پاسخی نزدیک به متن کتاب داشته باشید. برخی ممکن است با نوشتن، بهتر یاد بگیرند و برخی ممکن است با پرسش‌های مکرر از خود. پاسخ این مرحله بسته به میزان روحیات و بهره هوشی و نحوه یادگیری هر فرد، متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: الگوی برنامه روزانه چیست؟

برنامه ریزی درسی درست، ضامن موفقیت در یادگیری

برنامه ریزی درسی درست، ضامن موفقیت در یادگیری

یکی دیگر از راه‌های بهینه سازی درس خواندن، داشتن نوعی برنامه یا جدول زمانی است. این برنامه می‌تواند برای یک هفته یا مدت طولانی‌تر برای یک امتحان، از یک روز تا ماه‌ها باشد. اگر در حال مطالعه برای یک امتحان مهم هستید، مهم است که بلند مدت فکر کنید. یک جدول زمانی بلند مدت تنظیم کنید و مدام به اصلاح آن بپردازید.

انتخاب یک محیط مناسب برای درس خواندن

به محیط خود فکر کنید. مطمئن شوید مکانی که قصد مطالعه دارید از هر لحاظ راحت باشد، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد. اطمینان حاصل کنید که هیچ صدایی مانند تلویزیون در اطراف وجود ندارد. اگر فکر می‌کنید در گوش دادن به موسیقی تمرکز بهتری دارید، آزمایش کنید و ببینید آیا واقعاً درست است یا خیر. به نظر می‌رسد برخی از افراد واقعاً با موسیقی در پس زمینه، به خصوص موسیقی کلاسیک، بهتر کار می‌کنند، اما برای بسیاری از افراد تمرکز را از بین می‌برد. همه‌ی این موارد، بستگی به همان اصل اولیه یعنی خودشناسی دارد. این شمایید که باید بدانید چگونه و در چه فضایی بهتر یاد می‌گیرید.
با این حال، اگر در شرایطی قرار گرفتید که مجبور شدید با تلویزیون روشن، درس بخوانید، ممکن است مجبور شوید تلاش بیشتری برای جلب تمرکز خود انجام دهید یا از هدفون برای کمتر شنیدن صدای محیط یا حتی پخش موسیقی بی کلام استفاده کنید.
لازم است حین مطالعه، همه رسانه‌ها را فراموش کنید. دوره‌های مطالعه خود را به صورت تکه تکه و با استراحت منظم برنامه ریزی کنید. بسیاری از مشاوران خبره تحصیلی، نیم ساعت مطالعه متمرکز و سپس یک استراحت ده دقیقه‌ای را توصیه می‌کنند. اما شما می‌توانید این را مطابق نیاز، میل و روحیات خودتان تنظیم کنید. اما این نکته را به یاد داشته باشید که اگر مدتی طولانی مطالعه کنید، ذهن شما هم کمتر کار می‌کند، پس مراقب باشید. در استراحت‌های کوتاه خود، می‌توانید یک فنجان چای سبز بنوشید و چند دقیقه قدم بزنید. یادتان باشد شکر اضافی در خوراکی‌ها نباشد.

یاداشت براداری حین مطالعه خوب است یا بد؟

برخی از افراد فقط یادداشت‌ها یا کتاب‌های درسی خود را می‌خوانند و با مداد زیر آنها خط می‌کشند، یا قسمت‌های مهم را برجسته می‌کنند. اگر این برای شما اثر دارد، خوب است، اما بهتر است یادداشت‌هایی بنویسید، تا ذهن شما بیشتر اطلاعات را پردازش کند. به این ترتیب شما همچنین در حال تولید مطالبی هستید که برای بازبینی در لحظات آخر، مفید خواهد بود.

بیشتربدانید: سبک زندگی سالم چیست و چگونه می‌توان سالم زندگی کرد؟

موثرترین روش مطالعه

موثرترین روش مطالعه چیست؟

یافتن بهترین راه برای مطالعه، فرآیندی مداوم است. شما باید به گونه‌ای برنامه ریزی درسی را انجام دهید که به طور مداوم، مهارت‌های مطالعه شما را طبق مدل شخصیتی و نحوه یادگیری خودتان، بهبود ببخشد تا بهتر بفهمید چه چیزی در مورد شما موثرتر است. یادگیری نحوه مطالعه بهتر، به جلوگیری از اضطراب و ناامیدی در آزمون‌ها کمک می‌کند. از این گذشته، زمانی که فرصت دارید مطالب را به درستی مرور و تمرین کنید، به احتمال زیاد قبل از آزمون، استرس کمتری خواهید داشت. تسلط بر عادات مطالعه موثر نه تنها یادگیری را آسان‌تر می‌کند، بلکه به شما کمک می‌کند تا نتایج و نمرات بهتری داشته باشید و به خودباوری و احساسات بهتر نسبت به خودتان دست یابید. در واقع آنچه اهمیت دارد، صرفاً نمرات شما نیست. بلکه احساس شما نسبت به خودتان هم در این چرخه‌ی یادگیری، مهم است.

برنامه ریزی درسی گامی موثر در اصلاح عادات مطالعه

بسیاری از استراتژی‌های شخصی مطالعه شما، یعنی کارهایی که در طول زمان به آن‌ها عادت و تکیه کرده‌اید، عالی عمل می‌کنند؛ با این حال، بسیاری از دانش‌آموزان زمانی که دانشگاه را شروع می‌کنند یا مطالب درسی چالش‌ برانگیزتری را می‌خوانند، متوجه می‌شوند که برخی عاداتشان ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشند. شناخت بهتر خود، به برنامه ریزی درسی بهتر منجر خواهد شد و در این مسیر به شما بیشتر کمک خواهد کرد.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه برنامه ریزی درسی

روش مطالعه 1 3 5 7 چیست؟

یک مورد را مطالعه و در ذهن خود سازماندهی کنید، سپس روز بعد، بعد از سه روز و بعد از هفت روز دوباره آن را مرور کنید. تصور می‌شود که این زمان بهترین زمان برای کمک به مغز شما برای به خاطر سپردن اطلاعات است.
قانون 80/20 چگونه در مطالعات ما اعمال می‌شود؟ هنگامی که ما به این اصل در رابطه با تحصیلات خود نگاه می‌کنیم، اولین عاملی که باید در نظر بگیریم این است که 20٪ از زمانی که شما صرف مطالعه می‌کنید به 80٪ از نتایجی که می‌خواهید منجر می‌شود.

چرا برنامه ریزی درسی مهم است؟

چون برنامه ریزی درسی مسیر، راه را برای تحصیل و یادگیری آنچه که به آن نیاز داریم، روشن نگه می‌دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *