معرفی, بررسی ها

راه های بالا بردن عزت نفس

راه های بالا بردن عزت نفس

همه ما در مواقعی از زندگی احساس خمودی روحی می‌کنیم. این کاستی شاید یکی از نشانه‌های عزت نفس پایین باشد. زمانی که عزت نفس پایین به یک مشکل طولانی مدت تبدیل می‌شود، می‌تواند تأثیر مضری بر سلامت روان و زندگی روزمره ما داشته باشد. برای همین لازم است خیلی زود در پی راهی برای بالا بردن عزت نفس باشیم. در این مقاله از سایت 30NERGY به بررسی راه های بالا بردن عزت نفس می‌پردازیم. با ما تا انتهای متن همراه باشید.

آشنایی با عزت نفس

عزت نفس نظری است که ما نسبت به خود داریم. وقتی عزت نفس سالمی داریم، تمایل داریم نسبت به خود و به طور کلی زندگی احساس مثبت داشته باشیم. این موضوع باعث می‌شود بهتر بتوانیم با فراز و نشیب های زندگی کنار بیاییم. هنگامی که عزت نفس ما پایین است، تمایل داریم خود و زندگی خود را با دیدی منفی‌تر و انتقادی‌تر ببینیم. همچنین احساس می‌کنیم کمتر قادر به مقابله با چالش‌هایی هستیم که زندگی برایمان ایجاد می‌کند.

چه چیزی باعث کاهش عزت نفس می‌شود؟

عزت نفس پایین اغلب از دوران کودکی شروع می‌شود. معلمان، دوستان، خواهران و برادران، والدین و حتی رسانه‌ها نیز پیام‌های مثبت و منفی درباره خودمان برای ما ارسال می‌کنند. بنا به دلایلی، این پیام که شما به اندازه کافی خوب نیستید همان پیامی است که با شما می‌ماند. از سوی دیگر استرس و رویدادهای دشوار زندگی مانند: بیماری جدی یا سوگ، می‌تواند تأثیر منفی داشته و باعث کاعش عزت نفس شوند.

اعتماد به نفس پایین چه تاثیری بر ما دارد؟

اگر عزت نفس یا اعتماد به نفس پایینی دارید، ممکن است خود را به دور از موقعیت‌های اجتماعی پنهان کنید. همچنین دست از تلاش برای چیزهای جدید بردارید و از چیزهایی که برایتان چالش برانگیز است اجتناب کنید. در کوتاه مدت، اجتناب از موقعیت‌های چالش برانگیز و دشوار ممکن است به شما احساس امنیت بدهد. اما در درازمدت، عدم قرار گرفتن در موقعیت‌های چالش برانگیز می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. زیرا شک و تردیدهای اساسی و ترس‌های شما را تقویت می‌کند. در این حالت این قانون بی فایده را می‌آموزید که تنها راه مقابله، اجتناب از موقعیت‌هاست.

زندگی با عزت نفس پایین می‌تواند به سلامت روان شما آسیب برساند و منجر به مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب شود. همچنین ممکن است عادات غیر مفیدی مانند سیگار کشیدن و نوشیدن زیاد الکل را به عنوان راهی برای مقابله ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش عزت نفس؛ آنچه زندگیتان را متحول میکند.

چگونه عزت نفس بالا داشته باشیم

برای تقویت عزت نفس، باید باورهای منفی خود را شناسایی کنید. سپس آن‌ها را به چالش بکشید. شروع به یادداشت این افکار منفی کنید و آن‌ها را روی یک کاغذ یا در دفتر خاطرات بنویسید. از خود بپرسید چه زمانی برای اولین بار شروع به فکر کردن به این افکار کردید.

در مرحله بعد، شروع به نوشتن شواهدی کنید که این باورهای منفی را به چالش می‌کشد. به عنوان نمونه: من خانواده ای دارم که برایم مهم است یا هفته بعد جشن تولد یکی از دوستانم دعوتم. چیزهای مثبت دیگری را در مورد خود بنویسید، مانند “من متفکر هستم” یا “من یک آشپز عالی هستم” یا “من کسی هستم که دیگران به او اعتماد دارند”. همچنین چیزهای خوبی را که دیگران درباره شما می‌گویند یادداشت کنید.

سعی کنید حداقل 5 چیز مثبت را در لیست خود داشته باشید و مرتباً به آن اضافه کنید. سپس لیست خود را در جایی قرار دهید که بتوانید آن را ببینید. در ادامه راه های دیگر برای بالا بردن عزت نفس بیان می‌کنیم.

راه‌های دیگر برای بهبود عزت نفس پایین

راه‌های دیگر برای بهبود عزت نفس پایین

راهکارهای بسیاری برای بهبود عزت نفس وجود دارد. در این مقاله می‌خواهیم چند تکنیک ساده دیگر را بیان کنیم که ممکن است به شما کمک کند احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.

1-تشخیص دهید که در چه چیزی مهارت دارید

همه ما در فعالیت خاصی مهارت کم یا زیادی داریم. ما همچنین تمایل به انجام فعالیت‌هایی داریم که از انجام آن لذت می‌بریم. پس سعی کنید فعالیت‌هایی که در آن مهارت دارید و انجام آن م‌ تواند برایتان خوشایند باشد را یادداشت کنید. این تکنیک می‌تواند روحیه شما را تقویت کند.

بیشنر بدانید: افزایش اعتماد به نفس؛ کشف قدرت های نهفته درون انسان!

2- روابط مثبت ایجاد کنید

اگر متوجه شدید که افراد خاصی تمایل دارند شما را نادیده بگیرند، سعی کنید زمان کمتری را با آن‌ها بگذرانید. همچنین می‌توانید با رعایت احترام به آن‌ها بگویید که در مورد گفتار یا اعمال آن‌ها چه احساسی دارید. سعی کنید با افرادی که مثبت هستند و از شما قدردانی می‌کنند رابطه برقرار کنید.

3- با خودتان مهربان باشید

مهربان بودن با خود به این معناست که در مواقعی که احساس می‌کنید می‌خواهید از خود انتقاد کنید، خودتان را دوست داشته باشید. فکر کنید در موقعیتی مشابه به دوست‌تان چه می گویید. ما اغلب به دیگران توصیه‌های بسیار بهتری نسبت به خودمان می‌کنیم.

4- یاد بگیرید که قاطع باشید

قاطع بودن به معنای بی ادبی یا بی احترامی به دیگران نیست. بلکه قاطعیت یعنی احترام گذاشتن به عقاید و نیازهای دیگران و از سوی دیگر داشتن همین انتظار از آن‌ها. همانگونه رفتار کنید که واقعا هستید. سعی نکنید جور دیگری خود را نشان دهید.

نه گفتن را یاد بگیرید

5- نه گفتن را یاد بگیرید

افراد با عزت نفس پایین اغلب احساس می‌کنند که باید به دیگران بله بگویند، حتی زمانی که واقعاً نمی خواهند. جالب است بدانید که در بیشتر موارد، نه گفتن باعث برهم خوردن روابط نمی‌شود. بلکه با پاسخ نه قاطعانه می‌توانید به دیگران بفهمانید که در آن زمان امکان انجام آن کار یا فعالیت را ندارید.

6- از چالش‌ها فرار نکنید

همه ما گاهی اوقات از انجام دادن کارها عصبی می‌شویم یا ترس داریم. اما افراد با عزت نفس سالم اجازه نمی‌دهند این احساسات آن‌ها را از امتحان چیزهای جدید یا چالش‌ها باز دارد. برای خود هدفی مانند: شرکت در یک کلاس ورزشی یا رفتن به یک موقعیت اجتماعی، تعیین کنید. دستیابی به اهداف به افزایش عزت نفس شما کمک می‌کند.

مهارت‌های افزایش عزت نفس را همراه با سینرژی بیاموزید!

در این مقاله با معرفی 6 تکنیک، راه های بالا بردن عزت نفس را بیان کردیم. عزت نفس بالا می‌تواند به سلامت روان شما کمک کرده و مسیر رشد و توسعه فردی، اجتماعی و شغلی شما را فراهم کند. یادگیری مهارت‌های افزایش عزت نفس یکی از مؤثرترین اقدامات برای بهبود اعتماد و عزت نفس است. بهتر است این مهارت‌ها را در جمعی دوستانه و همراه با یک مربی مجرب کسب کنید. در همین راستا می‌توانید با مجموعه سینرژی همراه شوید.

مجموعه سینرژی با مدیریت مهندس حسین قریب گرکانی با استفاده از سه ابزار تلفیقی کوچینگ، منتورینگ و ذهن آگاهی به ارائه خدمات مشاوره‌ای آموزشی می‌پردازد. استراتژی و هدف مجموعه سینرژی، آگاه‌سازی جمعی و تولید محتوایی درست و استاندارد در زمینه توسعه فردی و سبک زندگی عموم مردم جامعه است. شما می‌توانید از خدمات آموزشی سینرژی در جهت توسعه زندگی و کسب و کار خود استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره آنلاین و حضوری و ثبت نام در دوره‌های باشگاه و مدرسه سینرژی از طریق راه‌های ارتباطی زیر با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید:

  • شماره تلفن: 09909777798
  • ارسال پیام به تلگرام 09909777798 با آی دی @Synergyscchool
  • پیج اینستاگرام سینرژی با آدرس: @30nergy.school
  • گروه تلگرامی باشگاه سینرژی با آدرس:club

تیم پشتیبانی مجموعه سینرژی از ساعت 8 صبح تا 5 بعداز ظهر پاسخگوی شما کاربران هستند.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه بالا بردن عزت نفس

چگونه بر کمبود عزت نفس غلبه کنیم؟

برای بهبود کمبود عزت نفس ابتدا نیاز به شناخت خود دارید. پس اقدامات زیر را انجام دهید:

  • موقعیت‌هایی را که بر عزت نفس تأثیر می‌گذارد، بشناسید
  • از افکار و باورهای خود آگاه شوید
  • تفکر منفی را به چالش بکشید
  • شرایط یا موقعیت‌های نگران‌کننده را بشناسید
  • افکار خود را بپذیرید

در نهایت قدم‌هایی بردارید تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.

دلایل کاهش عزت نفس چیست؟

عواملی مانند موارد زیر می‌تواند باعث کاهش عزت نفس باشد:

  • دوران کودکی ناخوشایند که در آن والدین (یا سایر افراد مهم مانند معلمان) بسیار حساس بودند.
  • عملکرد ضعیف تحصیلی در مدرسه منجر به عدم اعتماد به نفس می‌شود.
  • رویداد استرس‌زای مداوم زندگی مانند شکست رابطه یا مشکلات مالی

آیا اعتماد به نفس پایین ژنتیکی است؟

دلایل زیادی مانند ژن‌ها، نحوه و مکان رشد و سایر شرایط زندگی می‌تواند بر کاهش اعتماد به نفس اثرگذار باشد. اما می‌توان گفت یکی از اصلی‌ترین عوامل عزت نفس پایین از وضعیت روانی شما ناشی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *