آموزشی, راهنما

مهارت های ضروری که یک مربی خوب به آن نیاز دارد چیست؟

مهارت های کوچینگ

چه یک مربی حرفه‌ای، یک رهبر یا مدیری باشید که از رویکرد کوچینگ برای کمک به پیشرفت اعضای تیم خود استفاده می‌کند، یا از مهارت‌های کوچینگ خود در یک محیط کمتر رسمی استفاده می‌کند، تعدادی مهارت کلیدی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا به یک شخصیت عالی تبدیل شوید.

مهم‌ترین ویژگی هر مربی این است که می‌خواهد به فرد یا افرادی که درصدد شناخت بهتر دنیای درون خود هستند، کمک کند. یک مربی خوب، خود را متخصصی نمی‌بیند که بتواند همه مشکلات را برطرف کند و همه پاسخ‌ها را پیش خود داشته باشد. در عوض، چالش‌ها و پاسخ‌های خود را حامی فرآیند یادگیری می‌داند. در این مقاله از سایت 30nergy در مورد مهارت‌های کلیدی مربیگری و چاایی اهمیت آنها صحبت خواهیم کرد. همچنین در مورد روش‌هایی صحبت خواهیم کرد که می‌تواند مهارت‌های مربیگری را در تیم رهبری توسعه دهد.

مهارت های کوچینگ چیست و چرا اهمیت دارد؟

انواع زیادی از مربیگری وجود دارد. اما وقتی مهارت‌ها را تجزیه می‌کنیم، بین مجموعه مهارت‌های مورد نیاز همپوشانی وجود دارد. با هر مربی خوب، مجموعه‌ای کلیدی از قابلیت‌ها، رفتارها و رویکردها وجود دارد که به آنها کمک می‌کند دیگران را به خوبی کوچ کنند.

مهارت‌های کوچینگ، شایستگی‌های کلیدی‌ای هستند که توسط یک مربی یا رهبر برای کمک به توسعه دیگران استفاده می‌شوند. برای سازمان‌ها، مهارت‌های مربیگری، عنصری مخفی برای آزاد کردن پتانسیل کامل اعضای تیم است. مانند بسیاری از قابلیت‌ها، مهارت‌های مربیگری لزوماً برای هر فرد ذاتی نیست. این مجموعه قابلیت‌ها، در جهت خلق مهارتی است که به کار، تلاش و هدفمندی نیاز دارد.

بیشتر بدانید: کوچینگ زندگی چیست و چه مزایایی دارد؟

9 مهارت ضروری گوچینگ

بیایید مهارت‌های مربیگری ضروری برای رهبران را تجزیه کنیم.

ارتباط موثر

یکی از ضروری‌ترین مهارت های مربیگری موثر، ارتباط است. یک مربی موفق، مهارت‌های ارتباطی بالایی دارد. مربیان در ایجاد رابطه با مراجعان خود به عنوان بخشی از رویکرد و فرآیند مربیگری خود، برای خلق ارتباطات، ساعت‌ها آموزش دیده و سرمایه گذاری کرده‌اند. آنها راهی برای استفاده از ارتباطات موثر به عنوان بخشی از تکنیک مربیگری خود یافته‌اند. برای بسیاری از مربیان بزرگ، ارتباطات بستر هر رابطه مربیگری موفقی است. بدون آن، مربیان فاقد وضوح جهت هستند. آنها ممکن است فرصت‌هایی را که برای ایجاد تغییرات رفتاری مورد نیاز است، از دست بدهند. یا ممکن است متوجه نشوند که چه نکات کلیدی‌ای را برای ترک مکالمه مربیگری به کار می‌گیرند.

اهمیت اعتمادسازی برای مربیان کوچ

ایمنی و اعتماد روانی

رابطه مربیگری رابطه‌ای است که به اعتماد بستگی دارد. دقیقاً به همین علت، مربیگری می تواند گاهی سخت باشد. مثلاً ممکن است یک مربی توصیه، بازخورد یا راهنمایی‌ای داشته باشد که برای مراجع ناخوشایند باشد. اما مربی در همه حال باید تمام جوانب را در نظر بگیرد و مسیر را کنترل نماید. تنها در این صورت، اعتماد شکل می گیرد. به همین دلیل است که اعتمادسازی برای مربیان حیاتی است. یک رهبر بزرگ برای اینکه مربیگری موثر باشد، نیاز به اعتمادسازی با اعضای تیم خود دارد.

هوش هیجانی

هوش هیجانی توانایی درک احساسات است. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، درک می‌کنند که چگونه احساسات و عواطف می‌تواند بر افکار، رفتارها و اعمال تأثیر بگذارند.  بنابراین، برای مربیان و رهبران، هوش هیجانی بسیار لازم است تا بفهمند اعضای تیم چگونه به یک تصمیم، فرآیند یا پروژه خاص واکنش نشان خواهند داد. از جهات بسیاری، هوش هیجانی می‌تواند به رهبران کمک کند تا در چالش‌های درون تیمی بهتر شوند. در نهایت، می‌تواند به حفظ و جلوگیری از بروز مشکلات در وهله اول کمک کند.

گوش دادن فعال

هر مربی خوب به مهارت‌های گوش دادن فعال خود برای رسیدگی به چالش‌ها و مشکلات، متکی است. مهارت‌های گوش دادن به رهبران کمک می‌کند تا وضعیت موجود را ارزیابی کنند. گوش دادن به مربی کمک می‌کند تا مشکل را شفاف‌تر و بهتر مشاهده و درک کند تا بتواند راه‌کارها را بهتر بچیند. اما مهمتر از همه، گوش دادن می تواند به راهنمایی مربی یا رهبر برای پرسیدن سؤالات باز و درست کمک کند.

با قرار دادن مهارت‌های گوش دادن فعال، رهبر می‌تواند ناهماهنگی در اولویت‌ها را استنباط کند. با پرسیدن چند سوال خوب، مراجع بهتر می‌تواند پیدا کند که کجا روی ایجاد رابطه تمرکز کند.

توانایی ارائه (و دریافت) بازخورد

یکی از مهارت‌های کلیدی مربیگری که به ایجاد تغییر رفتار طولانی مدت کمک می‌کند، هنر ارائه بازخورد است. اما همانطور که می‌دانند، ارائه بازخورد هوشمندانه، کار آسانی نیست. بازخوردها گاهی می‌تواند ناراحت کننده باشد. اما بازخورد اغلب عامل تفاوت در عملکرد و رفتار مراجع و کوچ است. از این گذشته، بدون بازخورد، اصلاح مسیر برای بهبود خود و اطرافیانمان غیرممکن خواهد بود. مطمئن شوید که روی ایجاد مهارت‌های دریافت بازخورد خود نیز سرمایه گذاری می‌کنید. بازخورد یک خیابان دو طرفه است و اگر توانایی پذیرش بازخورد ندارید، بازخورد دهنده‌ی خوبی نخواهید بود.

هدف گرایی یکی از مهارت‌های کوچینگ است

هدف گرا

یک رهبر و مربی موثر هدف‌گراست. همه ما به هدف گذاری نیاز داریم تا بتوانیم خود و مراجع را برای رسیدن به سطح بعدی هل بدهیم. بدون نقشه راه برای پیشرفت شخصی و حرفه‌ای، خطر سرگردانی بی هدف را داریم.

تفکر رو به رشد

برای هر مربی موثر، داشتن ذهنیت رشد مهم است. واقعیت این است که همه ما فضایی برای رشد داریم، اما چرا برخی از ما رشد می‌کنیم و برخی دیگر هرگز قدمی در رشد خود برنمی‌داریم؟ علتش صرفاً در ذهنیت رشد نهفته است. بنابراین، اتخاذ یک طرز فکر رشد برای رسیدن به سطح بعدی موفقیت، بسیار مهم است. مربیگری در مورد افراد گوناگون متفاوت به نظر می‌رسد. اما هر چارچوب مربیگری به این ایده بستگی دارد که همه ما قادر به تغییر و رشد انسانی باشیم.

بیشتر بخوانید: آموزش بیزینس کوچینگ

مهارت های مربیگری خود را بسازید

مهارت‌های مربیگری به طور طبیعی برای افراد ایجاد نمی‌شود. ایجاد مهارت‌های مربیگری نیازمند زمان، تلاش و خودآگاهی زیادی است. اما ارزش تلاش  را دارد. در این مقاله به برخی مهارت‌های لازم برای کوچ و فرآیند کوچینگ اشاره کردیم. مهارت‌هایی که برخی اکتسابی است و برخی باید در ذات آدم‌ها وجود داشته باشد. در باشگاه سینرژی می‌توانید مهارت‌های علاوه بر تقویت و تبدیل مهارت‌های بالقوه به مهارت‌های بالفعل، مهارت‌های جدید و حرفه‌ای را در خود خلق کنید و ارتقاء دهید.

پرسش های پرتکرار در زمینه مهارت کوچینگ

کوچینگ را چگونه تعریف می کنید؟

کوچینگ به روشی از آموزش، مشاوره یا آموزش به یک فرد یا یک گروه اشاره دارد که چگونه مهارت‌هایی را برای افزایش بهره وری خود یا غلبه بر یک مشکل عملکردی توسعه دهند. ناظر را مربی و یادگیرنده را مراجع می‌نامند.

چگونه یک مربی موفق باشیم؟

یک مربی موثر ارتباط خوبی برقرار می‌کند و از اعتبار، شایستگی، احترام و اقتدار برخوردار است. شما باید بتوانید ایده‌ها را به وضوح توضیح دهید. ارتباط شفاف به معنای تعیین اهداف تعریف شده، دادن بازخورد مستقیم و تقویت پیام‌های کلیدی است. تصدیق موفقیت نیز برای ارتباط خوب و اعتمادسازی بین کوچ و مراجع، ضروری است.

از مربیگری چه می آموزید؟

از طریق کوچینگ، یک فرد می‌تواند بیشتر درباره خود بیاموزد، بفهمد که دیگران چگونه درک می‌کنند و در بخش‌هایی از شخصیت خود که از آن راضی نیستند، بهبود پیدا کنند. علاوه بر این، کوچینگ یادگیری را به سطحی فراتر از یادآوری و درک می‌بَرَد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *